Massages

Massages voor lichaam, geest en ziel

Energetische massage.
Bij een energetische massage word het lichaam op een natuurlijke manier van stress bevrijd. De massage richt zich op het losmaken van de blokkades in de spieren en stromingen zoals de lymfestroom, de bloedsomloop en de ademhaling.

De energetische massage is afkomstig uit oosterse landen. Uitgangspunt van de oosterse geneeskunst is dat er een balans moet zijn tussen lichaam en geest. In ons drukke leven is het vaak moeilijk om in balans te blijven. Dan kan een energetische massage helpen tegen klachten als stress en spanningen, die blokkades in ons lichaam veroorzaken. Door je lichaam lopen meridianen. Deze worden ook wel energiebanen genoemd. De meridianen vervoeren de energie door heel je lichaam. In deze banen kunnen blokkades ontstaan.

De energetische massage is vooral bedoeld om je energie weer te voelen en deze te laten stromen. Je wordt gestimuleerd om de energiekanalen in je lichaam te openen en deze weer vrij te maken en de blokkerende energie af te voeren. Tijdens de massage kunnen verschillende punten (acupunten) die op de meridianen of chakra’s liggen worden gemasseerd/aangeraakt.

Tijdens de energetische massage word je uitgenodigd om te voelen, door de aandacht naar binnen te richten kun je wellicht beseffen wat er is. Gedurende een energetische massage kunnen emoties, gedachten en herinneringen naar boven komen (bewustwordingsproces). Emoties worden herkend, erkend en aanvaard als een deel van jezelf. Hier gaat een helend effect van uit.

898 x 290 - 4

Klassieke ontspanningsmassage.
De klassiek massage is een massage waarbij het lichaam en de geest weer helemaal tot rust komen.

Deze behandeling is een van de oudste massagevormen welke al werd toegepast in het oude Egypte en in de tijd van de Romeinen en de Grieken. Het woord massage heeft een Arabische oorsprong. Het is weer afgeleid van het woord ‘mass’ dat onderzoekend aanraken betekent.

Tijdens de massage wordt er gebruik gemaakt van verschillende technieken, zoals zachte strijkingen, kloppen, schudden, knedingen en vibraties. Deze bewegingen stimuleren de doorbloeding van de weefsels en er worden afvalstoffen afgevoerd. Door deze massage wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam hersteld. Lichaam en je geest komen tot rust.

 Overige (deel-) massages:

  • Chakramassage
  • Chinese voetmassage
  • Nek-, schouder-, rugmassage
  • Hoofdmassage

 

Stoelmassage.
De stoelmassage wordt gegeven op een speciale stoel, deze is zo ontworpen dat het lichaam optimaal wordt ondersteund en bevordert hierdoor extra ontspanning.

De massage wordt door de kleren heen gegeven op rug, nek, schouders en heupen ( hoofd, armen en handen) en duurt 15 tot 20 minuten. Verschillende massagetechnieken worden gebruikt. De massage voert afvalstoffen af, doorbreekt de spanningscyclus, stimuleert de bloedcirculatie en daarmee het zelfgenezend vermogen van het lichaam, maakt de geest alert en geeft een verfrissend, energiek gevoel.